Ett stöd på vägen

Vi Ungdomslotsar finns här för att vägleda dig som är mellan 15-29 år och har funderingar kring studie- och yrkesval eller är osäker på vad som kan vara ditt nästa steg.

Tillsammans kan vi ansöka till skolor, ta kontakt med olika myndigheter ex. FPA, AMS, KST, ÅHS eller någon annan verksamhet som kan stötta dig.
Vi hjälper även till med att skriva CV, personligt brev och att söka arbete, sommarjobb eller hitta praktikplats.

Ungdomslotsarna - ett stöd på vägen

Skriv, ring eller besök oss!


Du kan kontakta oss oavsett om du studerar, arbetar eller inte har något att göra om dagarna.

Oss kan du besöka på Ungdomshuset Boost på Uppgårdsvägen 6 eller så kan du ringa/messa eller maila.

Josefine tel. 0457-34 34 323 eller e-post: [email protected]
Janette tel. 0457-34 49 233 eller e-post: [email protected]

Ungdomslotsarna - ett stöd på vägen

John fick jobb med hjälp av Ungdomslotsarna

John kom i kontakt med Ungdomslotsarna för första gången för ett par år sedan och under drygt ett år har han haft regelbunden kontakt med Ungdomslotsen/Kim. Så här berättar John själv om samarbetet:

Hur kom du i kontakt med ungdomslotsarna?
Jag såg en annons i tidningen.

Vad var det du främst ville ha hjälp med?
När jag tog kontakt med ungdomslotsen var min tanke att få hjälp med att få tag på ett jobb.

Vad har du fått hjälp med via Ungdomslotsarna?
Ungdomslotsen har hjälpt mig otroligt mycket mera än vad jag först trodde. Det som skulle börja som hjälp med att hitta ett jobb slutade med hjälp med vardagliga bekymmer och problem. Jag har gått igenom en hel del problem under den tiden jag har haft kontakt med Ungdomslotsen och de har alltid funnits där för mig. De har hjälpt mig att få en sysselsättning hos Folkhälsan under min tid som arbetslös. De har även hjälpt mig att skriva cv och stöttat mig att ringa till olika företag och söka jobb. I dagsläget har jag ett fast jobb som började som en praktikplats som jag fick via lotsen.

Vad skulle du vilja säga till andra ungdomar som funderar på att kontakta Ungdomslotsen, men som ännu inte tagit kontakt?
Jag vill bara säga att våga ta kontakt för att de kan hjälpa dig på många olika områden. Jag kan säga att jag är jätteglad över att jag vågade ta kontakt då de ändrade min livssituation.

Vårt mål:

Ungdomslotsarna arbetar för att våra ungdomar blir inkluderade i studie- och arbetslivet.
Vi strävar även efter att de ungdomar vi arbetar med får kontakt med myndigheter, skolor och andra aktörer, så att de får det stöd de behöver för att komma framåt i sina liv.